www.cafecalluna.nl

Kies uw taal

nldaenfifrdeitno

Bezoekersteller

Vandaag 140

Gisteren 115

Deze week 140

Deze maand 2499

Totaal 327924

Currently are 150 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

*****Kijk op de kalender voor onze evenementen en optredens ***** 14 September YadaYada ***** 28 setember Pre- Party Amerikaansedag met dj ***** 29 September Amerikaanse dag ***** 2 November Single Darttoernooi ***** 16 November Berthus Westerhuis ik Bruuthus Het Boek ****** 17 November Berthus Wersterhuis Ik Bruuthus Het Boek Signeer sessie ***** 15 December Wijnproeverij ***** 21 December Jurrasic Park & Picture ***** 29 December Koppel Darttoernooi ***** 25 December 1ste Kerstdag Potstoten ***** 31 December Oud en nieuw vieren

Berthus Westerhuis Ik Bruuthus Het Boek

Evenement
Datum: 16 november 2019 20:00 - 23:59

Locatie: cafe Calluna  |  Plaats: OMMEN

Op zaterdag 16 november presenteren we mijn nieuwe boek ‘Ik Bruuthus’ (over Berthus Westerhuis) bij Café Calluna in Ommen. De voorverkoop start op zaterdag 14 september. Op het programma staan sowieso optredens van de metalband Nembrionic (foto) en rockband Live Wire (met een aantal special guests). Waarschijnlijk gaat er nog wel wat meer gebeuren, maar wat? Dat weet (nog) niemand.

Kaarten à 5 euro zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Calluna. De deuren zijn die avond geopend vanaf 20.00 uur. Het programma begint rond 21.00 uur. In verband met de verwachte toeloop wordt de veranda van Calluna dichtgemaakt. Daar komt een videoscherm te staan, zodat alle activiteiten op het podium daar ook te volgen zijn. We gaan het programma niet helemaal dichttimmeren. Natuurlijk gaat er van alles gebeuren, maar we verwachten ook dat het voor vele bezoekers een soort reünie zal worden. Dus er moet wel genoeg tijd zijn om bij te praten en een biertje te drinken. Een dag later, op zondagmiddag 17 november, zit Berthus bovendien vanaf een uurtje of drie bij Calluna voor mensen die liever wat minder kabaal aan de kop hebben.

Wie zijn Nembrionic en Live Wire die op 16 november optreden tijdens de presentatie van ‘Ik Bruuthus’ in Calluna? Een beknopte introductie.

De mannen van Nembrionic waren in de jaren ’90 kind aan huis bij Berthus. Niet alleen als lid van Nembrionic, maar soms ook als lid van Consolation en Unlord (een destijds anoniem black metal-project). Uit de Zaanstreek komen ze. De bands uit de Zaanse scène, die zich richtten op een mengelmoesje van thrash- en deathmetal en grindcore, namen zeven platen op bij Franky’s Recording Kitchen (de studio van Berthus). Nembrionic stond samen met de Osdorp Posse op Pinkpop en Dynamo Open Air. Het zal hen de grootste pits uit hun leven hebben opgeleverd. Recentelijk deden de mannen een reünieshow op Stonehenge. Dit is hun tweede. Ze willen in totaal nog 666 minuten raggen.

Zanger/gitarist Marco Westenbrink is een zelfverklaard Berthus-adept. “Laatst was ik op bezoek bij een platenmaatschappij in Kopenhagen”, vertelt hij. “Die wil een paar platen van ons opnieuw uitbrengen. ‘You represent the Dutch sound’, zeiden ze. Huh, wat? Blijkbaar hadden ze daar veel serieuzer naar de Nederlandse scene geluisterd dan wij door hadden. Maar toen kwam ik aan het denken. Wat had je in die tijd? Dead Head, God Dethroned, Altar, wij en dan natuurlijk Pestilence en Gorefest nog. Die laatste twee namen niet op bij Berthus; de anderen wel. Echt, als je naar het metalprogramma van TMF keek, kwamen daar telkens bands van Berthus voorbij. The Dutch sound, dat wás Berthus!”

En dan hebben we Live Wire nog. De band uit Dalfsen gaat al sinds de jaren negentig mee. Wilco Lindeboom (die in zijn jeugd met Erwin Nyhoff in 40 Strings zat) is volgens Berthus een zeer ondergewaardeerde gitarist. Verder bestaat de band uit drummer Lucas Kroes en zanger/gitarist Richard van Eerbeek. Wie die avond de bas bespeelt, is nog niet duidelijk. Dat kan oerlid Richard Kamphuis zijn, maar aangezien hij is geëmigreerd naar Finland is zijn komst nog niet zeker. Als Richard niet aanhaakt, wordt het Werner van Eerbeek. De band speelt nummers van onder andere de Rolling Stones, Free, AC/DC, Cream, Deep Purple en andere grote namen. Jammen kunnen die jongens van Live Wire als de beste. En laten er die avond nou heel veel muzikanten rondlopen…

 

Telefoon
0651011109
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Stouweweg, 5
OMMEN

 

Alle datums


Evenement: 16 november 2019 20:00 - 23:59

 

Deelnemerslijst

Benny Spin (5)
Franc Tiehuis (1)
 

Powered by iCagenda

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Copyright © 2014-2017. All Rights Reserved www.cafecalluna.nl